NOUL ALFA ROMEO TONALE:
METAMORFOZA

Alfa Romeo prezintă noul model Tonale, care marchează începutul unei metamorfoze a mărcii. Pentru modelul Tonale, Alfa Romeo păstrează tradiția ADN-ului său de noblețe sportivă italiană care datează din 1910, și totodată revoluționează total viitorul, în perspectiva unei noi ere a tehnologiei de conectivitate și electrificare.
Noul model Tonale se remarcă printr-un design distinctiv, senzual și avangardist.
Recurența unor trăsături stilistice îl încadrează inconfundabil în marca Alfa Romeo, trăsături pe care le reinventează într-o notă modernă, cum ar fi: jantele tip „telephone dial” cu prindere în 5 găuri, panoul „telescopic” de instrumente, volanul sport cu 3 spițe, farurile spate sinusoidale sau farurile „3+3” cu noul Full LED Adaptive Matrix care evocă stilul măreț al concept car-urilor SZ Zagato sau Proteo.
Interiorul, inspirat din istoria curselor Alfa Romeo și caracterizat de o atenție meticuloasă la detalii, dublată de preocuparea constantă pentru cea mai înaltă calitate, este puternic concentrat pe cel aflat la volan, oferindu-i acces rapid la toate comenzile pentru o experiență de condus unică și în siguranță,
Alfa Romeo a creat soluții tehnice inedite și exclusive pentru a-și intensifica ADN-ul prin utilizarea tehnologiei electrice. Principiul Alfa Romeo este clar: utilizarea tehnologiei electrice este în folosul mărcii și al ADN-ului său, având misiunea de a reinventa stilul sportiv pentru secolul 21.
Sunt oferite două niveluri de electrificare: Hybrid și Plug-in Hybrid Q4, concepute de Alfa Romeo pentru a garanta cele mai bune performanțe din clasa sa.
Versiunea hibridă oferă o experiență de conducere electrificată autentică, grație noului sistem hibrid VGT (Variable-Geometry Turbo) de 48 de volți, dezvolt-at special pentru Alfa Romeo, care poate propulsa automobilul inclusiv atunci când motorul cu ardere internă este oprit.
Pe de altă parte, versiunea Plug-in Hybrid Q4 de 275 CP, cu tracțiune integrală, este cea mai puternică și mai eficientă versiune din gamă și cea mai bună din clasă, cu o autonomie estimată în modul electric de până la 80 km în mediul urban.
Dinamica de drum este un alt element caracteristic oricărui model Alfa Romeo veritabil și se ridică la înălțimea așteptărilor și în cazul modelului Tonale. Distribuirea perfectă a greutății garantează o manevrabilitate de neegalat în viraje. Direcția sa este cea mai precisă în acest segment (13,6) și este singurul automobil din clasa sa care adoptă sistemul de frânare integrat, un sistem de frânare inteligent „brake by wire” care garantează o reacție instantanee și gestionează frânarea regenerativă. De asemenea, modelul este unic datorită integrării sistemului de frânare cu etriere fixe cu 4 pistoane de la Brembo. Totodată, dispune de suspensie independentă MacPherson cu tehnologie de frecvenţă selectivă la amortizare (FSD) și suspensie electronică „Alfa Active Suspension”, tracțiune integrală Q4 în versiunea Alfa Romeo hibrid, care oferă manevrabilitate și siguranță de neegalat, și diferențial electronic autoblocant Alfa Romeo, pentru tracțiune maximă.
De asemenea, software-ul și conectivitatea sunt menite să îmbunătățească experiența șoferului, care este și rămâne în centrul atenției. Tonale vine în standard cu un sistem de infotainment integrat și complet nou, cu sistem de operare Android personalizabil și conectivitate 4G cu actualizări Over-the-Air (OTA), cu un ecran complet digital de 12,3 inchi în panoul de bord și o unitate principală cu ecran tactil de 10,25 inchi, o interfață multitasking fluidă și sofisticată. Însumând 22,5 inchi, cele două ecrane mari Full TFT sunt cele mai bune din acest segment.
În exclusivitate mondială, Tonale debutează alături de tehnologia non-fungible token (NFT), o adevărată inovație în sectorul auto. Certificatul digital NFT se bazează pe conceptul de „card blockchain”, o înregistrare confidențială și nemodificabilă a principalelor etape din viața unui vehicul. Cu acordul clientului, NFT-ul va înregistra datele vehiculului, generând un certificat care poate fi folosit drept garanție care atestă faptul că mașina a fost întreținută corespunzător, cu impact pozitiv asupra valorii sale reziduale.
O altă inovație a modelului Tonale al celor de la Alfa Romeo este funcţia de asistență vocală încorporată Amazon Alexa, care vă permite să căutaţi puncte de interes, să adăugați produse la lista de cumpărături sau să vă conectaţi la sistemul dvs. de automatizare a locuinţei, totul în timp ce rămâneți concentrat la drum. Puteți primi actualizări constante despre starea vehiculului din confortul casei dvs., puteți afla nivelul de încărcare și/sau combustibil, puteți găsi cea mai recentă locație a mașinii dvs., puteți trimite comenzi de blocare și deblocare de la distanță și multe altele.

La bordul modelului Tonale, tehnologia este, de asemenea, în slujba siguranței și a confortului: este prevăzut un sistem de conducere autonomă de nivel 2, cu noile Sisteme Avansate de Asistență pentru Şofer (ADAS). Toate sistemele funcționează fără a interfera cu experiența șoferului, unde controlul și emoțiile condusului rămân intacte.