SPORTIVITATE EFICIENTĂ

Alfa Romeo pășește în era tehnologiei hibride avansate.

Alfa Romeo Tonale plug-in hybrid - Alfa Romeo

Noul Tonale

Plăcerea de a conduce

Plăcerea autentică de a conduce o Alfa Romeo îmbunătățită cu o experiență electrificată inedită.

Performanță

Adrenalina conducerii sportive, parte din ADN-ul legendar al mărcii, este garantată.

Eficiență sporită

Autonomie și consum remarcabile, cu un impact redus asupra mediului și o eficiență avansată. 

How Plug-in Hybrid Charging Works - Alfa Romeo
Modalități de încărcare a automobilului

ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU

Sursele de alimentare de uz casnic sunt utile pentru cei care doresc să încarce bateria vehiculului lor plug-in hybrid în timpul nopții. Încărcarea la domiciliu înseamnă că automobilul tău va fi gata să pornească la drum în dimineața următoare.

INSTALARE WALL BOX

Free2move eSolutions oferă un serviciu profesionist de instalare, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute de autorități. Instalarea easyWallbox sau eProWallbox se poate realiza în patru pași.

Public charging of hybrid cars - Alfa Romeo
Modalități de încărcare a automobilului

ÎNCĂRCARE LA STAŢII PUBLICE

Utilizarea stațiilor de încărcare publice devine din ce în ce mai accesibilă, deoarece rețeaua staţiilor de încărcare se extinde constant. Acumulatorul se poate încărca complet în doar 2,5 ore.

MY ALFA CONNECT

Cu aplicația My Alfa Connect, ai acces la toate serviciile conectate ale mașinii tale Alfa Romeo. Îți poți planifica următoarea călătorie având în vedere distanța pe care o poți parcurge în apropierea locației tale și poți găsi cea mai apropiată stație de încărcare. Poţi accesa cu ușurință aplicația eSolutions Charging și, de asemenea, poți gestiona de la distanță staţia de încărcare de perete de la domiciliu.  

 

 

 

* For all new vehicles ordered starting from 1st of May 2023, My Assistant will be included in Connect ONE pack, the price of which is included in the vehicle price. My Remote, My Car, My Navigation and My eCharge will become Connect PLUS, that needs a specific Customers subscription. Connect PLUS is available at no additional cost for the first 36 months starting from the warranty start date. My Alert and My Wi-Fi will not change.

NOTĂ LEGALĂ

Fotografiile sunt orientative și au doar scop ilustrativ. Culorile și detaliile prezentate pot fi indisponibile sau pot varia, atunci când vehiculul va fi disponibil, de exemplu din motive tehnice și/sau de producție și/sau comerciale. Unele imagini pot prezenta accesorii și/sau dotări care nu sunt standard și care, atunci când vehiculul va fi disponibil, vor face obiectul unei cereri specifice și al unei plăți suplimentare.

Consumul de combustibil Alfa Romeo Tonale Hybrid MHEV (l/100 km): 6,3-5,6; emisii CO₂ (g/km): 144 -127. Valorile de omologare de tip sunt determinate pe baza ciclului  combinat WLTP, omologat începând cu 26.05.2022. Valorile indicate sunt prezentate în scopuri comparative.

Consum mixt de combustibil Tonale Plug-in Hybrid Q4 (l/100 km): 1,4 - 1,1; consum combinat de energie (kWh/100 km): 18,7 - 16,8; emisii CO2 (g/km): 33-26. Până la 82 km de autonomie complet electrică se referă la ciclul urban. Autonomia totală de rulare reprezintă întreaga autonomie posibilă obținută prin combinarea autonomiei pe benzină cu autonomia electrică completă
în regim de rulare urban. Valorile de omologare de tip sunt determinate pe baza ciclului WLTP, omologat începând cu 4.11.2022. Valorile indicate sunt
prezentate în scopuri comparative. Valorile privind consumul de combustibil,
emisiile de CO2 și autonomia pot varia în funcție de condițiile reale de utilizare și de diferiți factori, cum ar fi: frecvența de încărcare, stilul de rulare, viteza, dotările specifice, opțiunile, formatul anvelopelor, temperatura exterioară și confortul termic la bordul vehiculului. 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Tot ce trebuie să știi despre tehnologia hibridă

TEHNOLOGIE HIBRIDĂ 

 

Alfa Romeo păşeşte în lumea tehnologiei hibride cu Tonale Hybrid și noul Tonale
Plug-in Hybrid Q4.

Alfa Romeo privește acum spre viitor prin Tonale Hybrid și noul Tonale Plug-in
Hybrid Q4. Primele două modele hibride ale mărcii reprezintă un nou capitol în istoria sa: linii emblematice alături de o gamă de motorizări inovatoare, ce asigură sportivitate eficientă.

Hibrid înseamnă utilizarea mai multor surse de energie pentru o nouă experiență de rulare eficientă. Rezultatul este o economie de combustibil mai mare și emisii
reduse. 

SUV este un termen prescurtat pentru Sports Utility Vehicle: acest tip de vehicul
oferă o poziție mai ridicată pentru condus spre deosebire de alte mașini. În cazul unui SUV hibrid, vei simți puterea unui motor tradițional cu ardere internă pe benzină care acționează alături de un motor electric. 

O mașină hibridă asociază un motor tradițional cu combustie internă cu puterea
unui motor electric. Cu ajutorul tehnologiei de frânare regenerativă, aceste maşini își pot încărca bateria în timp ce tu conduci, recuperând energia din decelerare, pe care i-o livrează apoi vehiculului. 

 • ICE: Internal Combustion Engine (motor cu ardere internă) este motorul tradițional cu energie termică (benzină, motorină etc.) în care arderea combustibilului este activată prin intermediul unui oxidant (de obicei aer) în interiorul unei camere de ardere, care face parte din circuitul de mișcare a fluidului.
 • MHEV: acest tip de motorizare prezintă o combinație între un motor cu combustie internă și un motor electric, ca de exemplu Alfa Romeo Tonale Hybrid. Bateria este încărcată de motorul cu
  ardere internă și de frânarea regenerativă. La Alfa Romeo Tonale Hybrid, atunci când bateria este încărcată, această tehnologie permite mai multe modalități de conducere complet electrice.
 • HEV: motor cu ardere internă și motor electric combinate. Bateria este încărcată de motorul cu ardere internă și de frânarea regenerativă. Performanțele bateriei permit efectuarea unor călătorii scurte în modul complet electric.
 • PLUG-IN HYBRID: acest tip prezintă o combinație între un motor cu combustie internă și un motor electric, ca de exemplu Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4. Bateria este, de asemenea, încărcată de la o sursă externă (priză de încărcare) și prin frânare regenerativă. În cazul Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, performanțele bateriei permit parcurgerea a până la 82 km în regim electric urban.
 • BEV: tracțiunea este asigurată exclusiv de un motor electric. Regimul de rulare este electric, iar încărcarea se realizează doar prin intermediul unei surse externe și al frânării regenerative.
 • REEV: are un mic generator alimentat cu benzină pentru a încărca bateria și a permite o autonomie extinsă atunci când nivelul bateriei este scăzut.

Plug-In Hybrid este una dintre cele mai bune soluții pentru a beneficia de avantajele
utilizării combinate a unui motor cu ardere internă (ICE) și a unui motor electric. În plus, în lumea hibridă, Plug-In Hybrid garantează un echilibru optim între autonomia electrică, timpul de încărcare, economia de combustibil, manevrabilitatea și performanța.

Mașinile Plug-In Hybrid oferă multe dintre avantajele vehiculelor electrice, cum ar fi costuri de utilizare mai mici, călătorii silențioase și fără emisii în cazul rulării pur electrice, asigurând totodată flexibilitatea unui motor tradițional cu combustie pentru deplasările mai lungi, fără a necesita încărcarea obligatorie a bateriei dintr-o sursă externă. Combinația dintre motorul cu combustie și motorul electric poate permite, de asemenea, un nivel mai ridicat de cuplu și performanță decât în cazul motoarelor tradiționale cu capacitate cilindrică mai mare. Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 reprezintă o soluție
avansată, care sporește performanțele și confortul la volan, asigurând economii în materie de costuri de utilizare și emisii mai mici decât vehiculele cu motor termic. În plus, dacă este cazul, puteți beneficia de avantaje fiscale, cum ar fi reducerea taxei de drum.

Plug-In Hybrid is one of the best solution to exploit the strengths of using an internal combustion engine (ICE) and an electric motor combined. Furthermore, within the hybrid world, the Plug-In Hybrid guarantees optimal balance between electric range, charge time, fuel economy, driveability and performance.

Plug-In Hybrid cars offer many of the advantages of electric vehicles, such as lower running costs, a silent journey, and zero emissions in the case of pure electric driving, while ensuring the flexibility of a conventional combustion engine for longer trips, without necessarily recharging the battery from an external source. The combination of the combustion engine and the electric motor can also allow the vehicle to deliver a higher level of torque and performance than conventional larger-displacement engines. Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 represents an advanced solution, which will increase performance and driving comfort by ensuring reductions in operating costs and lower emissions than thermal engine vehicles. Furthermore, where applicable, you may take advantage of tax benefits like reduced road tax.​

 

ÎNCĂRCARE

Timpul de încărcare este de aproximativ 2,5 ore, atunci când se utilizează
o staţie de încărcare cu putere de încărcare mare (staţie de încărcare easyWallbox cu putere de încărcare de până la 7,4 kW sau stație de încărcare publică).

Prin intermediul sistemului de infotainment al vehiculului sau prin intermediul
aplicației My Alfa Connect pentru mobil.

În timpul încărcării individuale la domiciliu, vei avea posibilitatea de a seta timpul de încărcare preferat (de exemplu, în timpul nopţii) și de a alege nivelul de putere al programului de încărcare printr-o secțiune dedicată din sistemul de infotainment.

Motorul ICE (motor cu combustie internă) va porni automat pentru a garanta rularea neîntreruptă a vehiculului. Sistemul este conceput pentru a garanta un nivel
minim de încărcare pentru a asigura performanța Q4.

Bateriile sunt concepute pentru a funcționa corect la toate temperaturile medii ale
anului. Autonomia poate fi redusă în funcție de expunerea mașinii la temperaturi foarte ridicate pentru o perioadă foarte lungă de timp, deoarece energia este folosită pentru a răci bateriile. În mod similar, în cazul temperaturilor foarte scăzute, autonomia va fi redusă deoarece energia va fi folosită pentru a încălzi bateriile.

Vehiculul se poate încărca în timpul rulării sau prin conectarea la o priză externă.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 poate încărca bateria prin:

 1. Frânarea regenerativă: aceasta transformă energia cinetică a vehiculului în energie electrică și o utilizează pentru a încărca bateria, în loc să o irosească sub formă de energie
  termică, așa cum se întâmplă în cazul frânelor convenționale ale motoarelor cu ardere internă. Motoarele electrice consumă energie pentru a asigura mișcarea.
  Atunci când această mișcare nu mai este necesară (de exemplu, în faza de încetinire), forța de frânare este utilizată pentru a inversa acțiunea motorului și generează energie electrică. Procesul este cunoscut sub numele de frânare regenerativă, iar energia electrică generată poate fi trimisă la baterie. În condiții adecvate, autonomia unui vehicul electric poate fi extinsă cu peste 10%, datorită colectării energiei electrice regenerate.
 2. Mod de rulare E-Save: prin setarea acestui mod, sistemul va menține bateria la un nivel de încărcare definit sau o poate reîncărca până la un prag stabilit.

Modelul Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 este echipat cu un cablu de încărcare de uz casnic (denumit cablu de încărcare tip 2) care poate fi conectat la priza de tip 2 a vehiculului. Acest lucru înseamnă că vei putea încărca mașina în garaj sau acasă, dacă există o priză externă. Un încărcător de bord convertește curentul alternativ în curent continuu pentru încărcare. Prin intermediul interfeței sistemului de infotainment sau prin intermediul aplicației
corespunzătoare My Alfa Connect pe care o vei putea descărca pe telefonul tău,
vei putea seta timpul de încărcare și pragul maxim de curent pe care dorești să
îl utilizezi de la sistemul tău de acasă. Pentru o încărcare mai rapidă, există posibilitatea de a instala o staţie de încărcare de perete pentru uz casnic, numită easyWallbox, care încarcă mai repede decât o priză convențională. Pentru o sesiune de încărcare cu putere de încărcare mai mare și mai rapidă, poți instala, de asemenea, staţia eProWallbox, o staţie de încărcare de perete care permite o putere de încărcare de până la 22 kW.

Standard: Cablu de încărcare la domiciliu. Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4
este deja echipat cu un cablu de încărcare standard pentru uz casnic, care poate fi conectat la orice priză casnică.

Optional: Cablu de încărcare de mare viteză. Cablu de încărcare tip 3 îţi permite să-ţi încarci vehiculul de la o staţie publică de încărcare şi de la staţia de încărcare eProWallbox.