IA NAȘTERE ECHIPA
ALFA ROMEO F1 ORLEN C42


După o săptămână de teste în Barcelona, monopostul C42 a fost în sfârșit dezvăluit în culorile tradiționale atrăgătoare roșu și alb. Echipa Alfa Romeo F1 ORLEN este cel mai recent concurent de pe grilă care își dezvăluie materialul de concurs pentru un sezon incredibil de captivant al curselor de Formula 1.

Fiind prima mașină construită la Hinwill în conformitate cu normele privind plafonul de cheltuieli și creată de o echipă condusă de directorul tehnic Jan Monchaux, monopostul C42 adoptă ideile dictate de noua podea cu efect de sol, un pachet aerodinamic îmbunătățit și anvelope de 18 inch cu profil redus (low-profile). Este o mașină de curse creată pentru a atinge performanța maximă, propulsată de un motor Ferrari nou și îmbunătățit.

Concepută de Centro Stile Alfa Romeo, tema cromatică alcătuită din culorile tradiționale alb și roșu este un omagiu uimitor, și în același timp subtil, adus modelelor istorice și tradiției Alfa Romeo și Sauber Motorsport. Zona motorului este vopsită în roșu, cu o secțiune transversală diagonală care exprimă și mai mult dinamism. Inscripția istorică Alfa Romeo se încadrează pe diagonală, făcând trimitere la începuturile secolului al XX-lea. Mai jos se remarcă inscripția „Tonale”, numele primului SUV care a fost dezvăluit recent. „Quadrifoglio”, simbolul sportivității, poate fi văzut în secțiunea superioară, iar pe partea din spate a spoilerului apare steagul italian, care poartă cu mândrie inscripția „Alfa Romeo”.

Monopostul C42 este gata să facă senzație în mâinile lui Valtteri Bottas, de 10 ori campion, și ale lui Zhou Guanyu, primul pilot de Formula 1 din China și singurul debutant de pe grila din 2022.