1000 Miglia 2022,
CEA MAI FRUMOASĂ CURSĂ AUTO DIN LUME A
ÎNCEPUT

Cea de-a 40-a ediție a 1000 Miglia a luat startul. Cunoscută și ca „cea mai frumoasă cursă auto din lume”, cei aflați la grila sa de start au pornit de la Brescia pe 15 iunie și vor reveni pe 18 iunie. De-a lungul traseului, cursa se oprește în unele dintre cele mai fermecătoare locații din Italia. Pentru această ediție, sunt incluse peste 400 de mașini de epocă neprețuite, care se alătură convoiului prin Italia.

Ca de obicei, Alfa Romeo încununează evenimentul cu 50 dintre vehiculele sale aflate la grila de start, iar în acest an îmbină tradiția cu viitorul. Din colecția privată a mărcii, trei rarități: modelele 6C 1500 Super Sport din 1928, 1900 Sport Spider din 1954 și 1900 Super Sprint din 1956. Aceste trei bijuterii sunt conduse de echipaje excepționale, precum: cuplul câștigător al multor titluri, Giovanni Moceri și Valeria Dicembre în primul vehicul; Francesco Pirozzi, membru al atelierului de caroserie la uzina Giambattista Vico din Pomigliano și Cristina Posta, angajată a departamentului de asamblare la uzina din Cassino, în al doilea; și, în sfârșit, Alessandro Alunni Bravi, Managing Director al Sauber Motorsport, însoțit de pilotul și comentatoarea sportivă Vicki Piria concurează la bordul modelului 1900 Sport Spider.

1000 Miglia 2022 reprezintă o punte între trecut și viitor, aducând pe șosele nu doar mașinile clasice, ci și pe cele actuale, care se alătură convoiului în călătoria sa prin cele mai evocatoare peisaje și orașe ale Italiei. Noul Tonale Hybrid conduce bijuteriile atemporale Alfa Romeo, care se vor bucura de căldura și afecțiunea cu care fanii 1000 Miglia întâmpină convoiul în fiecare an.