Models

Patru premii pentru Alfa Romeo in luna octombrie


  • Auto Bild Klassik: “Classic Car of the Year 2016” pentru Alfa Romeo Spider (1966)
  • Auto Bild Klassik: “Classics of the Future” pentru noua Alfa Romeo Giulia și 4C
  • “EuroCarBody 2016” pentru noua Alfa Romeo Giulia
  • “Auto Europa 2017” pentru Alfa Romeo Giulia

La o lună după ce cei peste 18.000 de cititori ai revistei germane auto motor und sport au desemnat Alfa Romeo drept “Design Brand of the Year”, iar lui Klaus Busse, Director de Design Alfa Romeo EMEA, i-a fost înmânat premiul “Autonis 2016” la Stuttgart, Alfa Romeo continuă să primească recunoașterea publicului.

Luna octombrie continuă seria de distincții acordate Alfa Romeo atât pentru modelele clasice, cât și pentru noua esență a mărcii, Giulia. Patru noi premii au fost adăugate în palmaresul Alfa Romeo.

În cadrul “Classic Cars of the Year”, organizat de publicația Auto Bild Klassik Germania, Alfa Romeo Spider (1966) a fost desemnată “Classic Car of the Year 2016” la categoria Cabrio & Roadster, iar noile Alfa Romeo Giulia și 4C și-au adjudecat premiile  “Classics of the Future” (Klassiker der Zukunft) la categoria Limuzină, respectiv Cabrio & Roadster. Ceremonia de acordare a premiilor a avut loc pe 11 octombrie, în Munchen.

mkl_award_logo_2016-jpg-146320

Pe 18 octombrie, Giulia a fost anunțată câștigătoare a trofeului Auto Europa 2017, organizat de Uniunea Jurnaliștilor Italieni (UIGA – Unione italiana giornalisti dell’automotive). Au fost eligibile în cadrul concursului 21 de modele auto, fabricate în minim 10.000 de unități și distribuite în Europa în perioada 1 septembrie 2015 – 31 august 2016. Cele 293 de puncte acordate de cei peste 100 de jurnaliști ai UIGA i-au asigurat Giuliei victoria detașată a trofeului Auto Europa și, implicit, distincția pentru cel mai bun automobil produs și comercializat anul acesta în Europa. Premiul a fost acordat pe 17 octombrie, la Milano.

giulia-auto-europa-2017
Foto: La Stampa

Prestigosul premiu “EuroCarBody”, acordat anual pentru automobilele al căror design și tehnică de carosare reușește să surprindă și să inoveze sectorul auto, a fost înmânat anul acesta mărcii Alfa Romeo.

Criteriile de jurizare pentru modelele participante în cadrul “EuroCarBody” sunt dezvoltarea și adoptarea de concepte eficiente; conceperea și adoptarea de materiale și soluții eficiente, eficiența procesului de fabricație,  beneficiile caroseriei transmise  clientului final, caracterul desăvârșit și orientarea către inginerie a caroseriei. 

Giulia a intrigat juriul unuia dintre cele mai prestigioase premii din lume prin construcția caroseriei, extrem de aerodinamică, dar în același timp rigidă și ultra-ușoară. Gama largă de materiale din compoziția caroseriei Giuliei se bazează pe oțeluri ultra-rezistente, incluzând oțelurile foarte deformabile cu structura bainitică și martensitică-TRIP și piesele din oțel multistrat cu material de amortizare, precum și piese de susținere ușoare, pe bază de aluminiu.

Prezentarea Giuliei a impresionat prin numărul de inovații aduse în procesul de concepție și  fabricație, conducând către cele mai ridicate punctaje în majoritatea categoriilor de evaluare. Giulia a triumfat cu un scor de 39.46 puncte din maximum 50 posibile asupra competiției formate din adversari redutabili, precum Honda NSX, Volvo V90, Bentley Bentayga, Aston Martin DB 11, Land Rover Discovery, Skoda Kodiaq și Peugeot 3008.

Premiul “EuroCarBody 2016” a fost acordat pe 20 octombrie la Bad Nauheim (Frankfurt).

 

 

alfa-romeo-eurocarbody
Soliciți informații? Scrie-ne