Models

Mille Miglia 2018: legenda Alfa Romeo este o continuă sursă de inspirație


  • Cea de-a 36-a ediție a iconice curse coincide cu cea de-a 90-a aniversare a primei dintre cele 11 victorii Alfa Romeo înregistrate în perioada 1927-1957: un record care nu va fi niciodată depășit.
  • Această ocazie va fi sărbătorită pe 19 mai, printr-o cursa aniversară ce va avea loc la Milano și la Museo Storico Alfa Romeo din Arese, unde vor avea loc probe pe circuitul intern.
  • Pe 19 mai, vor fi prezenți piloții campionatului de Formula 1 din 2018, Marcus Ericsson și Charles Leclerc, de la echipa Alfa Romeo Sauber F1.
  • Renovat în 2015,  centrul din Arese reprezintă “inima brand-ului”, reunind trecutul, prezentul și viitorul mărcii italiene.
  • Începând din 19 mai și până în decembrie 2018, Muzeul va găzdui expoziția “11 volte campione”, de 11 ori campion, care sărbătorește reușitele sportive, întipărite adânc în memoria fanilor din întreaga lume.
  • În competiția din acest an vor lua parte mai multe modele clasice Alfa Romeo din colecția FCA Heritage: de la 6C 1500 SS la 6C 1750 GS și de la 1900 SS la 1900 Sport Spider.
  • 30 de modele Alfa Romeo Giulia și Stelvio vor fi desemnate mașini oficiale pentru cursa Mille Miglia 2018.

Scena este acum pregătită pentru emoțiile unice oferite în fiecare an de re-evocarea istorică a concursului legendar Mille Miglia, descris ca fiind “cea mai frumoasă cursă din lume”. Aflându-se în acest an la cea de a 36-a ediție, cursa se va desfășura pe traseul tradițional Brescia-Roma-Brescia și Alfa Romeo va avea rolul principal, atât ca “oaspete de onoare” cât și în calitate de sponsor, deoarece acest an marchează aniversarea a 90 de ani de la prima sa victorie în cursa legendară, care a avut loc între 1927 și 1957. 

De fapt, la 1 aprilie 1928, Giuseppe Campari și Giulio Ramponi au înregistrat victoria cu 6C 1500 Super Sport, una dintre capodoperele lui Vittorio Jano, imbatabilă datorită designului său mecanic revoluționar, incluzând un cap fix și un motor supraalimentat. Extraordinara mașina a parcurs circuitul de 1.618 km la o viteza medie de 84 km / h, pentru a obtine primele 11 victorii ale lui Alfa Romeo, dintre care 7 în ani consecutivi, din 1932 pana in 1938: un record care nu poate fi niciodată depășit.

180504_Alfa-Romeo_Mille-Miglia_04_slider

Pe 19 mai, vor fi prezenți piloții campionatului de Formula 1 din 2018, Marcus Ericsson și Charles Leclerc, de la echipa Alfa Romeo Sauber F1. Participarea lor este cea mai bună dovadă al modului în care lumea curselor este inscripționată în ADN-ul Alfa Romeo. Marcus Ericsson: “Sunt foarte fericit că voi participa la Mille Miglia, este un eveniment atât de iconic și va fi o experiență specială pentru mine să particip în premieră la această desfășurare. Faptul că reprezint Alfa Romeo la acest eveniment este un lucru de care sunt foarte mândru și aștept cu nerăbdare să văd toate mașinile istorice de acolo, și de ce nu, să conduc un model clasic Alfa Romeo”. Charles Leclerc: “Este o mare onoare pentru mine să particip la un eveniment atât de important ca Mille Miglia. Am o mare pasiune pentru mașini și mai ales pentru mașinile clasice și mă bucur foarte mult să văd câteva dintre ele la acest eveniment . Va fi distractiv să conduc Stelvio Quadrifoglio pe străzile din Milano cu această ocazie specială și, de asemenea, un model clasic Alfa Romeo “.

În concluzie, alături de aceste rarități va fi o flotă de 30 de mașini Giulia și Stelvio pe care brandul le va pune la dispoziția organizatorilor ca vehicule oficiale pentru Mille Miglia  2018. Nu ar putea exista o dovadă mai bună a legăturii puternice care leagă mașinile din trecut cu cele construite astăzi. Călătorind la bordul acestor modele este un mod original de a experimenta cursa și, în același timp, a descoperi legenda cursei Alfa Romeo, și mai interesantă în Stelvio Quadrifoglio sau Giulia Quadrifoglio, cea mai bună expresie a noii generații Alfa Romeo, marcate cu iconica insignă acordată de brand-ul italian mașinilor cu celor mai performante, încă din anul 1923.

Turin, 4 mai 2018

180504_Alfa-Romeo_Mille-Miglia_01_slider
Soliciți informații? Scrie-ne