Models

Giulia GTA la Goodwood Festival of Speed 2021


• Cea mai nouă ediție Goodwood Festival of Speed, celebrul eveniment dedicat sportului cu motor și culturii automo, va avea loc între 8 și 11 iulie
• Alfa Romeo a ales acest eveniment internațional pentru prezentarea oficială a modelelor Giulia GTA și GTAm pentru piața din Marea Britanie, datorită tradiționalei urcări în coastă din cadrul evenimentului.

După ce evenimentul a fost amânat anul trecut ca urmare pandemiei globale, Goodwood Festival of Speed a revenit cu o gamă largă de participanți și un program plin de evenimente. Una dintre vedetele sale va fi Alfa Romeo, care a ales această oportunitate pentru prezentarea în Marea Britanie a celui mai puternic model pe care l-a produs vreodată marca, Giulia GTA / GTAm.

Goodwood – O scenă de clasă mondială pentru automobilism
Organizat pentru prima dată în 1993 și axat inițial pe mașini istorice, Goodwood Festival of Speed este un eveniment de neratat. De-a lungul anilor, a devenit un reper mondial pentru fanii culturii automotive. Deschis și pentru modele moderne încă din anul 2000, evenimentul include expoziții, evenimente și probe speciale. O gamă largă de modele participă la eveniment, de la modele istorice la monoposturi de Formula 1, de unde și decizia celor mai mulți constructori auto de a folosi evenimentul ca o scenă de lansare pentru cele mai noi modele: anul acesta, Alfa Romeo își prezint nouă său supercar: Gulia GTA/GTAm.

Giulia GTA/GTAm: vedetele urcării de dealul de la Goodwood
În fiecare an, sute de mașini participă la urcarea în viteză pe emblematicul deal de pe domeniul Goodwood, o pistă ascendentă de 1,86 km care urmează să fie asaltată de fanii care participă la eveniment. O primă ocazie adevărată pentru fanii mărcii Alfa Romeo din Marea Britanie de a vedea în persoană Giulia GTA / GTAm, exemplele capacității unice ale mărcii de a combina stilul și sportivitatea. O experiență de neuitat pentru orice fan al mărcii Biscione.

Giulia GTA: un simbol al mărcii sinonim cu performanța
Giulia GTA are în spate multă istorie, începând de la înaintașul său iconic din 1965, „Gran Turismo Alleggerita”, care a acumulat succese sportive în întreaga lume. Inspirat de unul dintre cele mai de succes modele din istoria de 111 ani a Alfa Romeo, noul Giulia GTA / GTAm este simbolul stilului, mecanicii și plăcerii de a conduce și va fi produs în doar 500 de unități numerotate, pentru a-i sublinia exclusivitatea. Propulsat de motorul Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo, upgradat la 540 CP, raportul său putere-greutate de 187 CP pe litru este cel mai bun din clasa sa. Prin utilizarea extensivă de materiale ultralejere, Giulia GTA / GTAm beneficiază de o reducere a greutății de până la 100 kg comparativ cu Giulia Quadrifoglio și de o accelerație de la 0 la 100 km/oră în doar 3,6 secunde. În plus, au fost dezvoltate și soluții tehnice specifice pentru alte aspecte, inclusiv aerodinamica, ținuta de drum și manevrabilitatea. Proiectul a folosit abilitățile sportive ale echipei Sauber Engineering și ale piloților din echipa de Formula 1, Antonio Giovinazzi și Kimi Räikkönen.

Torino, 7 iulie, 2021

8f627fbf8b52eafbda097cf49f7ed2ff413e4581
Soliciți informații? Scrie-ne