Models

ANTONIO GIOVINAZZI – NOUL PLIOT AL ECHIPEI ALFA ROMEO SAUBER F1 TEAM


Un pilot italian revine în F1 cu una dintre mărcile italiene care au făcut istorie pe circuit.

Hinwil, 25 septembrie 2018 – Alfa Romeo și echipa Alfa Romeo Sauber F1 anunță că Antonio Giovinazzi va concura alături de campionul mondial din 2007, Kimi Räikkönen, finalizând astfel line-up-ul piloților pentru FIA Formula One, sezonul 2019. Urmând tradiția în recrutarea tinerelor talente, și cultivare calităților acestora, echipa Alfa Romeo Sauber F1 a numit șoferul italian care-l va înlocui pe Charles Leclerc în sezonul 2019 al Formula 1.

Decizia de a-l alege pe Antonio Giovinazzi este deosebit de importantă în ceea ce privește scopul proiectului, iar în acest sezon s-a remarcat revenirea Alfa Romeo în vârful motorsportului, după o pauză de peste 30 de ani. Asocierea șoferului italian cu Alfa Romeo a fost foarte naturală, mai ales dacă luăm în considerare legătura puternică pe care Giovinazzi o are de la o vârstă fragedă cu această marcă,  fiind de asemenea, o sursă de mândrie națională, mai ales pentru că au trecut câțiva ani de când un șofer italian a concurat ultima oară pentru Formula Unu.

Giovinazzi a debutat în Formula 1 cu Sauber, la Grand Prix-ul Australiei din 2017 și de atunci a concurat pentru echipa elvețiană încă o dată (2017 Grand Prix din China) și a finalizat mai multe teste și sesiuni FP1. El și-a dovedit talentul și are același scop, acela de a obține rezultate extraordinare cu echipa Alfa Romeo Sauber F1.

Marcus Ericsson va continua să facă parte din echipă, fiind cel de-al treilea pilot, care are și rolul de Brand Ambasador.

În ultimele patru sezoane ale Campionatului Mondial, Marcus Ericsson a devenit o parte importantă a familiei Sauber. Experiența, atitudinea sa pozitivă și nivelul profesional ridicat al activității sale au contribuit foarte mult la progresul remarcabil al echipei Alfa Romeo Sauber F1. El va continua să colaboreze îndeaproape cu echipa cu toată dedicarea.

Hungarian Grand Prix Preparations
Soliciți informații? Scrie-ne