Înapoi pe circuitul de la Monza: Alfa Romeo 33 Stradale se întoarce pe circuitul unde a debutat

Aceeași zi, același loc, un nou capitol din istoria mărcii. Iconicul 33 Stradale de la Alfa Romeo revine pe circuitul de la Monza, la 56 de ani de la legendarul său debut.

 

În data de 31 august, în aceeași zi în care a fost prezentat inițial în 1967, noul model 33 Stradale se întoarce ”acasă” pentru a sărbători ”Made in Italy” și glorioasa tradiție sportivă a mărcii Alfa Romeo. Realizat cu o deosebită precizie artizanală și limitat la doar 33 de unități, noul supercar ”cu două locuri” onorează linia boxelor cu piloții echipei Alfa Romeo - Valtteri Bottas și Zhou Guanyu.

 

Sărbătorind ”Made in Italy” și moștenirea sportivă a mărcii, revenirea a
coincis cu Marele Premiu al Italiei, unde echipa Alfa Romeo de Formula 1 a purtat o ținută specială inspirată de modelul 33 Stradale. Această revenire acasă este un tribut adus fuziunii dintre mașinile de curse și cele de stradă,
marcând reintrarea Alfa Romeo în lumea sporturilor cu motor odată cu Proiectul 33.

 

Descendent al celebrului automobil de curse Tipo 33, modelul 33 Stradale, proiectat de Franco Scaglione, a întruchipat întotdeauna performanțe senzaționale și frumusețe atemporală. Astăzi, chiar în fața boxei echipei Alfa Romeo F1, aceleași emoții puternice au fost vizibile atunci când lumina reflectoarelor a fost îndreptată asupra noului model 33 Stradale: un veritabil ”manifest” al capabilităților mărcii italiene—acum și în viitor — în ceea ce privește stilul și experiența de condus.